Hallå! Här kommer ett tips på ett tunnbröd som vi i familjen bara älskar. Receptet kommer som vanligt ifrån Leila. De är supergoda med ost och smör på. Vi brukar frysa in dem direkt och ta upp efter hand.
Näst på tur i baklistan står lussebullar, oh vad de är goda…
steg 1:
15 g (¼ paket) färsk jäst
2 msk strösocker
50 g smör
2 msk ljus sirap
1 tsk krossad anis
1 tsk krossat fänkåls frön
1.5 tsk salt
2.5 dl mjölk 3%
3 dl rågsikt
3 dl vetemjöl special
steg 2:
300 g varm nykokt potatis (skalad)
1.5 dl vetemjöl special
1.5 dl rågsikt
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke och häll i strösocker.
2. Smält smöret och värm med mjölk, sirap, kryddor och salt till 37 grader.
3. Häll vätskan över jästen och rör om ordentligt.
4. Tillsätt rågsikt och vetemjöl och rör ihop till en kladdig deg.
5. Jäs under bakduk till dubbel storlek, cirka 1 timme.
6. Pressa den varma potatisen med en gaffel och knåda in den i degen. Tillsätt vetemjöl och rågsikt tills den inte kladdar längre.
7. Dela den i små bitar och kavla ut till tunna runda kakor.
8. Stek bröden på medeltemperatur i en torr stekpanna, någon minut på varje sida, tills det fått lite färg. Var försiktig så du inte steker för länge, då blir brödet hårt och knaprigt.
Lycka till!
Åh vilket bra tips! Det måste jag verkligen testa när renoveringen är klar! Åh så fina döttrar du har Maria! Kram
Åh vilket bra tips! Det måste jag verkligen testa när renoveringen är klar! Åh så fina döttrar du har Maria! Kram
Åh vilket bra tips! Det måste jag verkligen testa när renoveringen är klar! Åh så fina döttrar du har Maria! Kram
Smaskens! Det får vi prova!
Kram
Smaskens! Det får vi prova!
Kram
Smaskens! Det får vi prova!
Kram