Maria Hagström

Fettisdag

Idag har vi bakat semlor efter önskemål från tjejerna.
De delade upp sysslorna och gjorde olika moment. När jäsningen var klar hjälptes de åt att baka.

Testade att göra egen mandelmassa vilket var väldigt lätt! Kan inte förstå att jag inte gjort det tidigare.
Jag skalade och mixade de blötlagda mandlarna. Därefter tillsatte jag lika del socker. För att binda ihop massan tillsatte jag en äggvita. Smaken var helt underbar och helt utan tillsatser. Enkelt och gott!

Tjejerna smaksatte sina semlor med hallon, medan jag och mannen åt traditionella (tycker de är allra godast).

När jag var liten kom min farmor över med hembakta semlor en dag i veckan, med start på fettisdagen. Sedan dess tycker jag det är allra godast med hembakt.
Det blev med extra kärlek som vi siktade över florsocker med min älskade farmors gamla redskap (vet dess värre inte vad den kallas). Så mycket minnen jag har med henne och som jag saknar. Tänker ofta på henne när jag bakar eftersom många av mina redskap är hennes gamla.

Ha en bra kväll!

Kram Maria

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats