Maria Hagström

Helgfrukost

God morgon!

Hoppas att ni har en bra helg!
I morse var jag som vanligt tidigt uppe. Lyxade till det genom att baka Leilas goda filmjölkslimpa. Denna är en absolut favorit! Den är så god och jätte lätt att svänga ihop. Till detta gjorde vi en god hallon- och blåbärssmoothie. Så gott!

Nu åter till disken och sedan en morgonpromenad med hunden!

Ingredienser:

4.5  dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5  dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5  tsk salt
1.5  tsk bakpulver
1.5  tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl russin

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
3. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
5. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.

Kram Maria

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats