Maria Hagström

Förlossning, amning och bröstböld

Hej på er!

Här kommer äntligen ett inlägg efter att vår prins kommit till världen! Anledningen till att det dröjt beror på att jag inte mått riktigt bra.

Förlossningen

Mina tankar innan var hur denna förlossning skulle starta? Med tjejerna har det varit två helt olika förlossningar, så skulle även denna bli.

Det hela började med vattenavgång under tidig morgon utan värkar. Vi åkte in till förlossningen och blev undersökta. Sedan fick vi komma tillbaka kl 19 på kvällen. Strax innan märkte jag att jag hade en blödning, vi hann båda bli ganska rädda. Efter undersökningar konstaterade de att det inte var något farligt, men jag hade högt blodtryck. Efter lite strul med puls bestämde de sig för att köra igång förlossningen med dropp. Efter ett intensivt arbete kom äntligen vår älskade prins ut. Denna gång blev det endast lustgas eftersom vi inte hann med någon epidural. Efter att inte ha öppnat mig nästan något smällde det till och övergick till krystvärkar direkt. Maken som skulle hämta kaffe (efter att barnmorskan bett honom göra det medan vi väntade på läkare till ryggmärgsbedövning) höll på att missa prinsens ankomst. De fick skynda sig att hämta honom. Hann aldrig få någon bedövning.

När sedan bebisen kom ut njöt vi av vad livet faktiskt kan ge. Ett litet mirakel!

Tänk att värkar osv slutar direkt bebisen kommer ut. Helt fantastiskt!


Amning

Trodde att det skulle fungera lika som med tjejerna, men icke. Han sög så bra och var så duktig med mjölken rann inte till. Själv var jag trött med ett högt blodtryck. Han fick ersättning på natten efter att han föddes eftersom han var så ledsen, efter det blev han som ett annat barn. Nöjd och glad. Hemma fortsatte jag att pumpa och amma men gav efter en tid upp. Tröttheten tog över och så det höga blodtrycket. Fick äta medicin i en vecka för att få ner trycket. Jag fick direkt knölar i brösten. Knölar som mer och mer gjorde ont.

Efter ett två veckor besökte jag läkare som bad mig avvakta. Kände på mig att det inte var vanlig mjölkstockning. När lilleman blev fyra veckor firade jag detta med ett besök på akuten då jag själv såg alla symptom till bröstböld. Fick då antibiotika med mig hem. Två dagar senare blev det sjukhuset igen och operation för dränering i ena bröstet. Blev sedan inskriven i tre dagar. Sista dagen blev det även dränering i det andra bröstet. Läkarna tyckte det var tur att jag kom in. Hade jag gått längre kunde bröstet bokstavligt ha spruckigt.

Efter några dagar på sjukhus med intravenöst antibiotika fick jag, lilleman och mannen åka hem.

I fredags var jag på återbesök och fick då ta ur dräneringen i det ena bröstet, på måndag ska det andra tas. Äter dubbla antibiotika så magen är totalt kass. Den ena används tydligen även till rävgift…

Nu håller jag alla tummar jag har att det inte kommer tillbaka och att jag får vara pigg och frisk. Kan lova er att det var skönt när dräneringen kom på plats och trycket försvann! Blev även feberfri efter detta.

Nu ska jag njuta av min lilla plutt som är så fantastiskt underbar! Visar er några bilder från vår första tid tillsammans.

Två systrar som är så stolta över sin älskade lillebror!


 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats